top of page
DécalcBLANC.png
Arrière-plan2.png
DécalcBLANC.png
Grænseløse Rum 2019

See you next year

Om

Mød en række af Europas prominente tænkere inden for arkitektur, kunst, antropologi, sociologi, filosofi og musik under overskriften 'Grænseløse Rum'.

Henover en gylden akse imellem DAC/BLOX og Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek, vil der blive talt om både den sensuelle by, kærlighed i det digitale rum, klimatænkning i det globale rum,
rejsen ud i det ydre rum
og festen, der illuminerer byrummet.
Det hele sker i en musikalsk ramme sat af DISTORTION Festival – der med deres særlige 𝐴𝑁𝑇𝐼 Distortion - Onsdag indtager den stemningsfulde Bibliotekshave og Det Kgl. Biblioteks højtidelige Gamle Læsesal.
Décalquage.png
Schedule

Medvirkende

Portraits-invités-GR2019Fleurquin.png
Thomas Fleurquin (FR)
Stifteren af Distortion

Thomas Fleurquin er stifteren af den københavnske gadefestival Distortion. Han flyttede til Danmark fra Frankrig i 1998, og har i høj grad formået at sætte sit præg på den danske bykultur via festivalen, der er vokset til at blive en af de største, årligt tilbagevendende kulturelle initiativer i Europa. Ved siden af at være ophavsmand til - og nu direktør for - Distortion, arbejder han derudover som arrangør for agenturet Animal Communication, der planlægger og organiserer en række begivenheder og events med gadekultur og ny dansemusik som udgangspunkt.

Foto: ©Jeppe Bjørn Vejlø

Dan Stubbergaard (DK)
Arkitekt

Den danske arkitekt, Dan Stubbergaard, blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han også har undervist i en periode. Han stiftede i 2006 arkitekt-firmaet COBE, som han nu er direktør for. Firmaet har over hundrede arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere ansat og er i dag et af de mest prestigefyldte firma både på lokalt og internationalt plan. Dan Stubbergaard er blevet belønnet flere gange for sine moderne og tværfaglige projekter, bl.a. den Gyldne Løve i Venedig og MIPIM-prisen. 

Foto: COBE Architects

dan.png
Jacques Ferrier (FR)
Arkitekt

Den franske arkitekt Jacques Ferrier er uddannet på École Nationale Supérieure d'Architecture i Paris-Belleville og École Centrale i Paris. I hans portfolio kan man både finde bygninger til kultur- og fritidsaktiviteter (som Frankrigs pavillon i Verdensudstillingen i Shanghai 2010 og Aqualagon vandpark i Villages Nature Paris), showcase-bygninger (som Champagnes Piper & Charles Heidsiecks hovedkvarter i Reims) og offentlige bygninger (som Collège de France i Paris og the French International School i Beijing). I 2010 åbnede Jacques Ferrier the Sensual City Studio i samarbejde med Pauline Marchetti og filosoffen Philippe Simay - et arkitekturlaboratorium, der forsøger at give en mere fremadrettet, humanistisk og følelsesmæssig tilgang til byen og dens arkitektur. Ferrier har modtaget en del franske og internationale priser for sine værker, bl.a. LEAF og BEX Awards i London, Architizer A+Award i New York og 'Highly Commended mention' på WAF 2016 i Berlin.

Ferrier.png
Portraits-invités-GR2019Wennerscheid.png
Sophie Wennerscheid (DE)
Professor i skandinavisk litteratur og kultur

Sophie Wennerscheid er tysk professor i skandinavisk litteratur og kultur på Ghent Universitet i Gand, Belgien. Hun bidrager til den belgiske forskerforening Culture Memory Studies med sin brede forskning om temaer lige fra seksualitet til religion og traumer i en analyse af, hvordan disse æstetisk bliver brugt og repræsenteret i litteratur og film. Wennerscheids seneste projekt handler om, hvordan nye former for intimitet opstår og bliver påvirket af moderne teknologi, der er med til at sætte nye grænser for, hvordan lyst, nydelse og sindsbevægelse viser og udfolder sig.

Pierre Mercklé (FR)
Sociolog

Franske Pierre Mercklé er professor i sociologi og underviser ved universitetet i Grenoble og arbejder på Centre Max Weber, CNRS (National Center for Videnskabelig Forskning). Hans omfattende forskning berører bl.a. børn og unges kulturelle og sociale praksis samt sociologiens historie. Pierre Mercklé bliver i dag set som en af Frankrigs største eksperter inden for de sociale netværks sociologi samt relationer mellem personer, især på det digitale plan.

Portraits-invités-GR2019Mercklé.png
Portraits-Latour-GR2019.png
Bruno Latour (FR)
Filosof

Filosoffen og sociologen Bruno Latour regnes for at være en af Frankrigs største tænkere. Han er professor ved Sciences-Po i Paris og har udgivet en række anerkendte bøger og artikler om videnskab, teknologi og miljø, bl.a. Vi har aldrig været moderne (1991) og Ned på jorden (2018). Han deltager på nuværende tidspunkt aktivt i debatten om den antropocæne tidsalder, hvor han præsenterer sine tanker om den aktuelle økologiske krise samt de forskellige politiske og sociale konsekvenser og reaktioner over for disse kritiske ændringer.

 

Vi er så stolte af at kunne dele den franske sociolog og videnskabsfilosof Bruno Latours artikel, der er blevet oversat til dansk af Atlas Magasin!

"Hvad betyder Heimat idag?" | Atlas Magasin

Politiken har mødt ham i Paris. Du kan læse sit interviewet her 

Foto: Bruno Latour by ©brunobizu

Speakers

Program

DAC/BLOX

 

 

 

COMING SOON

DJ I HAVNEPASSAGEN
GRATIS RECEPTION kl. 16.00
16:00 - 18:00
16:30 - 17:30
OCCUPY ALL STREETS
Fest i byrummet // på dansk
Thomas Fleurquin
Dan Stubbergaard
med Søren K. Villemoes, Ulla Tofte og Pia Allerslev

Gadefestivalen Distortion giver os mulighed for at diskutere og overveje gadefestens fodaftryk på byen og det lokale miljøs bæredygtighed. Vores medvirkende vil tilbyde noget ny refleksioner om den offentlige, private og kommercielle rum. 

17:30 - 18:15
DEN SENSUELLE BY
Jacques Ferrier
med Natalie Mossin

Over halvdelen af jordens befolkning er i dag bosat i byerne. Tendensen er stadig stigende, hvilket medfører en del logistiske problemer og trækker store veksler, ikke alene på naturens resurser, men også på det kollektive liv i byerne. Hvordan kan man videreudvikle den historiske by og skabe et nyt rum med plads til diversitet og nye måde at bruge byen på, som samtidig forholder sig til geografi og historie?

18:30 - 19:00
OVERGANG
fra BLOX til KB
Di Garbi (DK) og DJ på ladcykel

 

 

 

COMING SOON

18:30 - 19:00
18:30 - 21:30
HAVEFEST
I BIBLIOTEKSHAVEN
Nis Bysted (DK)
Dirty Sound System (FR)
DEN SORTE DIAMANT

Afslutningen på det 20. århundrede har markeret enden på de store ideologier og tilbagegangen for de vestlige religioner til fordel for individet, som i dag – især forstærket af de sociale medier –  bruger nye rum, der før var tiltænkt 'gruppen'. Det er netop i disse rum, hvor en stor del af samfundsdebatten foregår i dag, hvor informationen kommer fra og hvor 'møder' mellem mennesker opstår.

KÆRLIGHED I DET DIGITALE RUM
Sophie Wennerscheid
og Pierre Mercklé
med Karin Mørch
19:15 - 20:15
20:00 - 23:00

 

 

 

COMING SOON

DJ (Lounge musik)
PÅ KIRKEBYBROEN

For første gang i Jordens historie er Antropos (mennesket) blevet til den geofysiske styrke, der udvikler og ændrer planeten allermest. Luften, havet, gletcherne, klimaet, jorden; alt det som vi har gjort ustabilt, interagerer med os. Vi er som mennesker gået ind i geohistorien. Det er den antropocæne tidsalder.

Over for disse brutale, historiske ændringer skal der handles hurtigt, men ved vi virkelig hvad de består af, de landområder vi skal passe på? Hvor langt breder de sig ud? Hvem tager sig af dem, og hvem driver dem?

Bruno Latour
med Nikolaj Schultz
LANDSKABER, DER SKAL FORSVARES
Den antropocæne tidsalder
20:30 - 22:00
DJ -- Oktober Lieber (FR)
Bemærk: Begrænset antal pladser.
Billetter via ANTI Distortion
KONCERT
i Den Gamle Læsesal
22:00 - 23:00

 

 

 

COMING SOON

22:15 - 23:00

Den tyske kunstner vil fortælle om sit kunstprojekt The Moon Goose Colony, hvor hun har trænet 13 gæs til at flyve til månen. Meyer-Brandis har selv kaldt sit værk for en poetisk tilgang til det ukendte og en undersøgelse af grænserne mellem virkelighed og fantasi.

Agnes Meyer-Brandis
THE MOON GOOSE ANALOGUE
DJ -- Wolfram Amadeus (AT)
EFTERFEST
på Kirkebybroen
23:00 - 01:00

 

 

 

COMING SOON

Café Øieblikket i Den Sorte Diamant holder åbent til kl. 23

Suppekøkken frem til kl. 20.30, derefter salater, øl og vin

Agnes Meyer-Brandis (DE)
Kunstner

Den tyske kunstner Agnès Meyer-Brandis er især kendt for sit projekt The Moon Goose Colony,  der formår at blande videnskab og fantasi og "gør potentielle universer mærkbare". Via digitale medier præsenterer hun på en kreativ og refleksiv måde forskellige, samlende værker, der viser rumforskningens muligheder, og gør op med forestillingen om, at det kun er mennesker, der forholder sig til universet.
 

Foto: Agnes Meyer-Brandis, Moon Goose Analogue, 2011
- in Arts Catalyst ©the artist

Portraits-invités-GR2019Meyer-Brandis.pn
Venue

ANTI Distortion
DJs

©Elsa Okazaki & Nikolas Kern
©Titouan Massé
Sponsors

Partnere

DAC-logo.png
GI_Logo_horizontal_black_sRGB.png
KB-logo.png
Distortion-logo.png
IFD-logo.png
apmfonden-logo_modifié.png
demant-logo.png
bottom of page